Το Οινοποιείο

Top Margin

Bottom Padding

Γνωριμία με το οινοποιείο Μητράκου

Το Οινοποιείο Μητράκου είναι μια μικρή οικογενειακή μονάδα οινοπαραγωγής που ανταποκρίνεται στα κριτήρια που έχει θέσει τις τελευταίες δεκαετίες το επώνυμο ελληνικό κρασί, δηλαδή υψηλή τεχνολογία και τεχνογνωσία.Όπως τα περισσότερα οινοποιεία της Νεμέας, το οινοποιείο Μητράκου χρησιμοποιεί πνευματικό πιεστήριο και ψυχόμενες, ανοξείδωτες δεξαμενές, σχετικά μικρής και πολύ μικρής χωρητικότητας, που επιτρέπουν απόλυτο έλεγχο σε όλα τα στάδια της οινοποίησης.

Bottom Padding

Οι μικρές δεξαμενές-οινοποιητές (12, 6 και 2 τόνων) παρέχουν επίσης τη δυνατότητα πραγματοποίησης μικρο - οινοποιήσεων και γενικότερα πειραματικών οινοποιήσεων, που κάνουν σε βάθος γνωστά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε αμπελοτοπίου και των διαφοροποιήσεων του σταφυλιού που προκύπτει από αυτά.

Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα τον καλύτερο προγραμματισμό για την επιθυμητή πρώτη ύλη, τόσο σε αρχικό στάδιο στο αμπέλι, όσο και μέσω της οινοποιητικής διαδικασίας ανάλογα με το επιθυμητό τελικό προϊόν. Με άλλα λόγια, διευκολύνει τον προγραμματισμό για τα διαφορετικά στυλ των παραγόμενων κρασιών και βέβαια, για το επίπεδο της ποιότητάς τους, ανάλογα και με την τιμή τους.

Bottom Padding

Ο βασικός εξοπλισμός του πιστοποιημένου με ISO 22000 οινοποιείου Μητράκου συμπληρώνεται από τη μικρή αλλά σύγχρονη γραμμή εμφιάλωσης, που όπως και τα υπόλοιπα μηχανήματα είναι ιταλικής κατασκευής. Η επίσης μικρή, αλλά κλιματιζόμενη κάβα του οινοποιείου περιέχει τα δρύινα βαρέλια ωρίμασης κρασιών του Κτήματος. Η προέλευσή τους ποικίλει (Γαλλία, Αμερική, Ρωσία, Σλοβενία), καθιστώντας και τα βαρέλια έναν ακόμα παράγοντα πειραματισμού για τον ανήσυχο οινοποιό Φάνη Μητράκο.